Veckans recept v. 21
Grönt är skönt! Det är viktigt att förse kropp och knopp med mycket grönsaker varje dag för att tillgodose behovet av vitaminer, mineraler, fibrer och vätska.
Sallader är ett formidabelt tillbehör till kött, fisk, fågel och vegetariska proteinkällor som ärtor, bönor, frön och nötter. Varma sommardagar kan en matig sallad utgöra huvudrätt och kan enkelt tas med i badväskan tillsammans med en kylklamp.
Sommarsallad:
Grönsallad t.ex. ruccola, babyspenat, crispsallat mm.
Gurka
Paprika - röd, gul, grön
Sockerärtor
Avokado
Melon
Topping:
Kyckling, kalkon
Skaldjur
Älgskav, renskav
Getost, halloumi
Pumpafrö, solrosfrö
Cashewnötter, valnötter, hasselnötter, pinjenötter mm.
Kikärtor, kidneybönor, svarta bönor mm.
Dressing:
Hummus - kikärtsröra
Olivolja
Valnötsolja
Sesamolja
Balsamicovinäger
Pesto