Veckans recept v. 25

Veckans recept v. 25

Det är viktigt att variera vad vi äter för vår hälsa samt miljön. Vegetariska rätter erbjuder bra fetter, komplexa kolhydrater, fullvärdigt protein beroende på måltidens komposition samt mineraler och vitaminer. Korma är en indisk rätt som kan varieras med kyckling, lamm och vegetariska alternativ som kikärtor och linser.

Vegetarisk korma

2 dl Röda linser - okokta

1-2 Gula lökar

1 Vitlöksklyfta

400-500 ml Kokosmjölk/Kokosgrädde

0,5 dl Mandelmjöl

1 dl Kokosflingor

2 tsk Gurkmeja

1 tsk Kanel

1 tsk Kardemumma

Havssalt

Peppar

Timjan

en skvätt Citronsaft/Vitvinsvinäger

Cashewnötter

Kokosolja till stekning

Tillagning:

Koka linserna enligt förpackningen. Finhacka löken och stek i kokosolja i en gjutjärnsgryta tills den blir mjuk och får lite färg. Blanda samman gurkmeja, kanel och kardemumma. Tillsätt linser, kryddor och en pressad vitlöksklyfta. Rör om ordentligt. Häll på kokosmjölk/kokosgrädde samt rör i mandelmjöl och kokosflingor. Låt puttra en stund på svag värme. Tillsätt salt, peppar, timjan och citron/vitvinsvinäger efter tycke och smak. Låt grytan stå och puttra på svag värme och låt den tjockna till önskad konsistens. Någon minut innan servering cashewnötter, detta för att nötterna inte ska bli mjuka och sladdriga.

Servera med en stor grönsallad, råris, stekt halloumi, naanbröd mm.

Nyheter

2021-05-21

Följ oss på Instagram!

Vill du veta mer om vad vi gör på Winternet? Följ vårat instagramkonto: winternet_2001.

2019-09-09

Bli en bättre löpare!

Gör en rörelseanalys för att bli en mer effektiv och snabbare löpare samt för att förebygga skador.

2019-06-27

Erbjudande!!!

Nu kan du boka tid hos Winternets sjukgymnast Camilla Fryksell. Camilla är ny medarbetare sedan 1a juni och hon är hjärtligt välkommen för både Winternets och Stepins kunder. Under sommaren har vi ett erbjudande om 395 kr/besök (ordinarie pris 450 kr). Erbjudandet gäller fram till 15e augusti. Välkommen med din bokning!

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

2017-04-26

Mattias - Vägen till ett hälsosammare liv

Mattias, 29, har deltagit i WINBALANCE och hittat balansen mellan kost och träning. -Alla mina kläder är för stora då jag gått ner så mycket i vikt och jag känner mig piggare både fysiskt och mentalt. Jag mådde bra innan men nu mår jag bättre, säger Mattias.

2016-10-03

Fokus på kropp och knopp

Balans är A och O för att uppnå en god hälsa. För att uppnå balans behöver vi tillgodose kroppens och knoppens behov av fysisk och mental aktivitet, näringsrik kost samt fysisk och mental återhämtning. Genom att lyssna på detta klipp ägnar du 6 minuter åt att rikta fokus på din kropp med dina sinnen och tankar.

2016-08-02

Ugnsbakad leverpastej

Leverpastej är ett vanligt smörgåspålägg. Det är även ett livsmedel som brukar hamna på julbordet. Visst finns det näring i leverpastej på affären men på köpet kommer även socker och konserveringsmedel. Veckans recept bjuder på ugnsbakad leverpastej utan socker, mjölk, gluten eller konserveringsmedel.