Veckans recept v. 28

Veckans recept v. 28

På sommaren hör det till att äta glass för stora och små. Utbudet varierar från år till år och alltid kommer det någon ny smak samt någon ny variant som ska vara nyttigare och innehålla mindre socker samt fett. Det klokaste vi kan göra är att tillverka vår egen variant av glass, då är vi säkra på varifrån råvarorna kommer samt att det inte finns några tillsatsämnen eller konserveringsmedel. Det bästa är att vi kan kombinera vår glass efter tycke och smak samt allergi och överkänslighet.

 

Nedan följer några förslag på vad du kan använda för att komponera din egen glass. Kanske har du en glassmaskin därhemma som står och samlar damm? Passa på att använda den. Samtliga recept går dock att använda utan glassmaskin. Det som behövs är en frys.

Avokadofrost

Bas: Avokado

Smaksättning:

Blåbär, banan och kakao - chokladsmak

Lingon, banan/kokosmjölk och kardemumma - lite syrlig glass beroende på mängden banan

Hallon, banan och lakritspulver

Topping:

Mandelsmör

Krossade nötter

Kakaonibs

Gör så här:

Lägg avokado, banan och frusna bär i en skål. Stavmixa till en slät smet, ju mer du mixar desto krämigare. Om konsistensen blir för fast tillsätt vatten eller kokosmjölk. Smaksätt med kakao, kardemumma, kanel, lakritspulver eller pepparkakskrydda. Ät direkt eller ställ i kylen/frysen en stund. Toppa med valfria tillbehör.

Kokoscream

Kokosmjölk/Kokosgrädde

Banan

Mandelsmör/Jordnötssmör/Cashewnötsmör

Bär

Topping:

Kokosflakes/Kokosflingor

Jordgubbar

Gör så här:

Antingen kan du använda kokosmjölk som har separerat sig vilket innebär att du har vatten och en hård vit massa i förpackningen. Vispa den hårda vita delen till kokosgrädde. Blanda sedan med mosad banan och nötsmör. Ställ i frysen en stund för att få en kall och fastare konsistens. Det går även att köpa kokosgrädde på burk eller tetra som du vispar. Om du vill använda kokosmjölk som inte separerat sig ska du först skiva bananen och lägga den i frysen någon timme, den ska inte vara helt genomfryst. Mixa sedan kokosmjölk och banan till en slät smet. Lägg i nötsmöret och eventuellt lite bär och mixa lite till. Toppa med kokosflingor och jordgubbar vid servering.

                     

Nyheter

2021-05-21

Följ oss på Instagram!

Vill du veta mer om vad vi gör på Winternet? Följ vårat instagramkonto: winternet_2001.

2019-09-09

Bli en bättre löpare!

Gör en rörelseanalys för att bli en mer effektiv och snabbare löpare samt för att förebygga skador.

2019-06-27

Erbjudande!!!

Nu kan du boka tid hos Winternets sjukgymnast Camilla Fryksell. Camilla är ny medarbetare sedan 1a juni och hon är hjärtligt välkommen för både Winternets och Stepins kunder. Under sommaren har vi ett erbjudande om 395 kr/besök (ordinarie pris 450 kr). Erbjudandet gäller fram till 15e augusti. Välkommen med din bokning!

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

2017-04-26

Mattias - Vägen till ett hälsosammare liv

Mattias, 29, har deltagit i WINBALANCE och hittat balansen mellan kost och träning. -Alla mina kläder är för stora då jag gått ner så mycket i vikt och jag känner mig piggare både fysiskt och mentalt. Jag mådde bra innan men nu mår jag bättre, säger Mattias.

2016-10-03

Fokus på kropp och knopp

Balans är A och O för att uppnå en god hälsa. För att uppnå balans behöver vi tillgodose kroppens och knoppens behov av fysisk och mental aktivitet, näringsrik kost samt fysisk och mental återhämtning. Genom att lyssna på detta klipp ägnar du 6 minuter åt att rikta fokus på din kropp med dina sinnen och tankar.

2016-08-02

Ugnsbakad leverpastej

Leverpastej är ett vanligt smörgåspålägg. Det är även ett livsmedel som brukar hamna på julbordet. Visst finns det näring i leverpastej på affären men på köpet kommer även socker och konserveringsmedel. Veckans recept bjuder på ugnsbakad leverpastej utan socker, mjölk, gluten eller konserveringsmedel.