Veckans recept v. 30
Grönsaker det är grejer det! Denna soppa kan ätas varm eller kall. Toppa med goda tillbehör och låt fantasin flöda. Passar perfekt före eller efter träning tillsammans med ett kokt ägg.
Grönsakssoppa
500-1000 g Morot/Rödbeta/Fryst hackad spenat
½-1 förpackning Kokosmjölk
1-2 Gula lökar
Ev. Vatten
Smör/Kokosolja
Ekologisk buljong t.ex. Reneé Voltaires Lantbuljong Hej Bombay
Tillagning:
Hacka löken i mindre bitar. Stek mjuk i smör/kokosolja. Tvätta och skär under tiden morot/rödbeta i mindre bitar. Lägg lök och morot/rödbeta/spenat i en stor kastrull. Täck med vatten och låt koka på svag värme tills de mjuknat/spenaten tinat. Mixa med stavmixer till en slät soppa. Tillsätt kokosmjölk, buljong och vatten efter tycke och smak. Låt småkoka någon minut.
Förslag på topping:
Kokosflakes
Pumpakärnor
Cashewnötter
Soltorkad tomat
Feta ost