Veckans recept v.23
Gröt är en stående frukost hos många. Gröt kan även ätas som lunch, middag, mellanmål eller kvällsmål. Oavsett allergier kan de allra flesta äta gröt av något slag. Fördelen med gröt är att den är varm, går fort att tillaga, mättande, näringsrik och går att variera i det oändliga.
För att öka näringsinnehållet bland annat andelen protein och omättat fett kommer här recept på gröt med ägg.
Havregryns-/Bovetegröt med ägg
1 dl Havregryn/Boveteflingor
2 dl Vatten
1 Ekologiskt ägg - innehåller mer Omega-3
Bär
Kanel/Kardemumma/Pepparkakskrydda
Tillagning:
Häll gryn/flingor i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp på svag värme och låt koka till grötkonsistens. Tillsätt frysta eller färska bär samt kryddor. Rör ned ägget och låt koka med gröten i cirka 1 min. Servera med mjölk, havredryck, bär, frukt, nötsmör, kokosflakes, nötter, frön. Vill du ha lite mer fibrer i din gröt kan du tillsätta 1 msk kokosmjöl, kom dock ihåg att kokosmjöl binder vätska så tillsätt lite mer vatten om så önskas.