Om Winternet
Bild saknas - Om Winternet

Om Winternet

Winternet ekonomisk förening ägs av Bodens kommun, Norrbottens läns landsting och Luleå kommun. Winternet är ett test-, rådgivnings-, forsknings-, utbildnings- och utvecklingscentrum för idrott, friskvård, folkhälsa, hälsa och rehabilitering med säte i Boden, Norrbotten.

Verksamheten förfogar över flera olika testlabb där flertalet är mobila, utbildningslokaler samt ett mycket välutrustat gym med gruppträning där vi samarbetar med StepIn Direkt. Personalen har både hög kompetens med minst akademisk examen och lång erfarenhet av arbete inom de tjänster som Winternet erbjuder. Våra kunder är allt från privatpersoner, idrotten, företag till kommuner och landsting. Vi bedriver också forskning och utveckling och har egen forskningskompetens samt att vi utför flertalet uppdrag där vi bygger upp i projektform kvalitetssäkrade insatser inom våra tjänsteområden.

Vi har flertalet samarbetspartners både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt och ett gediget nätverk med olika kompetenser som kan komplettera vår verksamhet.

Winternet är också medlem i den nationella samarbetsorganisationen Svensk förening för tester inom idrott och hälsa som skall bedriva för forskning- och utveckling samt tjänst/produktutveckling för kvalitetssäkring inom huvudområdena. I föreningen finns universitet, idrotten, ideella organisationer, företag mm. Organisationen har en stark koppling Centrum för idrottsforskning som man samarbetar med inom olika områden. Organisationen har faktiskt sitt säte i Norrbotten och Winternet har ordförandeposten under en längre tid.

Nyheter

2021-05-21

Följ oss på Instagram!

Vill du veta mer om vad vi gör på Winternet? Följ vårat instagramkonto: winternet_2001.

2019-09-09

Bli en bättre löpare!

Gör en rörelseanalys för att bli en mer effektiv och snabbare löpare samt för att förebygga skador.

2019-06-27

Erbjudande!!!

Nu kan du boka tid hos Winternets sjukgymnast Camilla Fryksell. Camilla är ny medarbetare sedan 1a juni och hon är hjärtligt välkommen för både Winternets och Stepins kunder. Under sommaren har vi ett erbjudande om 395 kr/besök (ordinarie pris 450 kr). Erbjudandet gäller fram till 15e augusti. Välkommen med din bokning!

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

Se fler nyheter