Tester
Bild saknas - Tester

Tester

Winternet strävar efter att ha den allra senaste tekniken och utrustningen för att utföra olika sorters mätningar och tester. Vi validerar, kalibrerar, uppgraderar och servar vår utrustning regelbundet. Detta för att garantera att vi mäter det vi avser att mäta och att du som kund ska vara säker på att dina testresultat är pålitliga. Personalen i våra labb har utbildning och många års erfarenhet av att utföra testerna och analysera resultaten.

 

 

Svensk förening för tester inom idrott och hälsa

Svensk Förening för Tester inom Idrott och Hälsa bildades i Boden år 2014.

Föreningens medlemmar består av universitet såväl som mindre företag verksamma inom testverksamhet.

Föreningen ska verka för utveckling och kvalitetssäkring av tester samt metoder som används i testlabb runt om i Sverige.

Arbetet ska på sikt leda till att resultat från prestations- och hälsotester blir mer enhetliga hos de olika testlabben. Vilket möjliggör för idrottare och andra att utföra tester så lokalt som möjligt. 

Föreningens arbetsuppgifter är bland annat:

  • Utbyte av kunskap och erfarenhet mellan föreningens medlemmar
  • Kvalitetssäkring av testlabb - validering och kalibrering
  • Samordning vid inköp av utrustning
  • Samordning av metoder tex vid tester av en specifik idrott
  • Geografisk spridning - oberoende var i Sverige en person bor ska den kunna testa sig vid ett kvalitetssäkrat testlabb och få likvärdiga testresultat samt hjälp med sin träning
  • Närmare samarbete med idrotten
  • Samarbete kring forskning och utveckling
     

 

Läs mer

Nyheter

2017-09-13

Bli vår nya kollega

Vill du bli en i vårat gäng på Winternet? Vi söker dig som har ett gediget intresse för hälsa och fysisk aktivitet på alla nivåer. Vi ser gärna att du har någon akademisk utbildning, tex sjukgymnast, sjuksköterska, idrottsvetenskapliga utbildningar eller andra utbildningar inom området. Kika gärna runt här på vår hemsida för att se vår bredd! Är du den vi söker?

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

Se fler nyheter