Tester
Bild saknas - Tester

Tester

Winternet strävar efter att ha den allra senaste tekniken och utrustningen för att utföra olika sorters mätningar och tester. Vi validerar, kalibrerar, uppgraderar och servar vår utrustning regelbundet. Detta för att garantera att vi mäter det vi avser att mäta och att du som kund ska vara säker på att dina testresultat är pålitliga. Personalen i våra labb har utbildning och många års erfarenhet av att utföra testerna och analysera resultaten.

 

 

Svensk förening för tester inom idrott och hälsa

Svensk Förening för Tester inom Idrott och Hälsa bildades i Boden år 2014.

Föreningens medlemmar består av universitet såväl som mindre företag verksamma inom testverksamhet.

Föreningen ska verka för utveckling och kvalitetssäkring av tester samt metoder som används i testlabb runt om i Sverige.

Arbetet ska på sikt leda till att resultat från prestations- och hälsotester blir mer enhetliga hos de olika testlabben. Vilket möjliggör för idrottare och andra att utföra tester så lokalt som möjligt. 

Föreningens arbetsuppgifter är bland annat:

  • Utbyte av kunskap och erfarenhet mellan föreningens medlemmar
  • Kvalitetssäkring av testlabb - validering och kalibrering
  • Samordning vid inköp av utrustning
  • Samordning av metoder tex vid tester av en specifik idrott
  • Geografisk spridning - oberoende var i Sverige en person bor ska den kunna testa sig vid ett kvalitetssäkrat testlabb och få likvärdiga testresultat samt hjälp med sin träning
  • Närmare samarbete med idrotten
  • Samarbete kring forskning och utveckling
     

 

Läs mer

Nyheter

2021-05-21

Följ oss på Instagram!

Vill du veta mer om vad vi gör på Winternet? Följ vårat instagramkonto: winternet_2001.

2019-09-09

Bli en bättre löpare!

Gör en rörelseanalys för att bli en mer effektiv och snabbare löpare samt för att förebygga skador.

2019-06-27

Erbjudande!!!

Nu kan du boka tid hos Winternets sjukgymnast Camilla Fryksell. Camilla är ny medarbetare sedan 1a juni och hon är hjärtligt välkommen för både Winternets och Stepins kunder. Under sommaren har vi ett erbjudande om 395 kr/besök (ordinarie pris 450 kr). Erbjudandet gäller fram till 15e augusti. Välkommen med din bokning!

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

Se fler nyheter