Hälsa
Bild saknas - Hälsa

Hälsa

Din hälsa är det viktigaste du har! Genom att göra enkla konditions- och styrketester får du en bra överblick över din fysiska status och vad just du behöver träna för att förbättra din fysiska kapacitet och förbättra din hälsa.

Tester för hälsa

Innan samtliga tester får du fylla i ett frågeformulär om din hälsa, kontroll av blodtryck, kroppsvikt och kroppslängd.

Bashälsa (Hälsokontroll och fystester)                                                                                                

Detta testpaket riktar sig till dig som vill bli mer fysiskt aktiv och/eller få en överblick av din fysiska status och hälsa. Bashälsa innehåller hälsoformulär, provtagning, kroppsmätningar, balans- konditions- och styrketester. För optimal prestation delas testerna upp på två tillfällen á 60 min.                                                                                          

Submaximalt test för beräkning av kondition                              

Ett konditionstest där du cyklar på en submaximal belastning. Efter testet får du ett beräknat värde på vilken kondition du har. Detta är ett test som de allra flesta kan göra, men det lämpar sig bäst för dig som är otränad eller måttligt tränad. Testet utförs ej på personer som äter betablockerare. Cykeltestet tar 5-10 min. Beräknad tid för test inklusive hälsoformulär, mätning av blodtryck, vikt och längd är 45 min.            

Arbetsprov på cykel med samtidig mätning av EKG

I detta test kontrolleras hjärtats aktivitet i vila och under fysisk belastning. Detta test passar för privatpersoner eller inom vissa yrkesgrupper; t.ex. höghöjdsarbete och brandmannayrket. Testet genomförs på cykel, med successivt ökad belastning. Mätning av ditt blodtryck görs kontinuerligt. Testet bedöms av en hjärtläkare. Beräknad tid för test inklusive hälsoformulär, mätning av blodtryck, vikt och längd är 60 min.                                                                                                                                  

Vilo-EKG

I detta test undersöks hjärtats aktivitet i vila. Riksidrottsförbundet rekommenderar detta test för elitidrottare från 16 års ålder. Testet bedöms av en hjärtläkare. Beräknad tid för test inklusive hälsoformulär, mätning av blodtryck, vikt och längd är 30 min.                                        

Mätning av fettprocent (Kaliper)                              

Fettprocent anger hur stor del av kroppsvikten som består av fett. Det är inte hälsosamt att ha en för låg eller hög fettprocent. Oavsett kön så inverkar en för låg fettprocent negativt på individens uthållighet och styrka, individen orkar inte arbeta under lika lång tid vid viktbärande aktivitet eller producera lika stor kraft. En för hög fettprocent ökar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ II samt en för tidig död.                      

Kostregistrering + Kostupplägg

Genom att göra en kostregistrering får du veta hur ditt näringsintag ser ut sett till fördelning av energigivare (fett, kolhydrater och protein). Du får veta om du ligger i riskzon för att få brist på vitaminer, mineraler och vätska. Kostregistreringen visar även hur din energibalans ser ut. Utifrån kostregistreringen får du ett kostupplägg anpassat efter dina förutsättningar och önskemål t.ex. viktnedgång, viktuppgång, minskad fettprocent, ökad muskelmassa, ökad prestation, ökad hälsa m.m.                        

Kostregistrering + Kroppsmätning + Kostupplägg

Genom att göra en kostregistrering får du veta hur ditt näringsintag ser ut sett till fördelning av energigivare (fett, kolhydrater och protein). Du får veta om du ligger i riskzon för att få brist på vitaminer, mineraler och vätska. Kostregistreringen visar även hur din energibalans ser ut. Utifrån kostregistreringen får du ett kostupplägg anpassat efter dina förutsättningar och önskemål t.ex. viktnedgång, viktuppgång, minskad fettprocent, ökad muskelmassa, ökad prestation, ökad hälsa m.m. Utöver kostregistreringen utför vi även kroppsmätningar som vikt, längd, BMI, midjemått, bukhöjd och kaliper.

 

För prisuppgifter, frågor och tidsbokning:

Bild saknas - Brygga.JPG

Winternet

Telefon:

0921-759 40

Kontakta Winternet

Nyheter

2017-04-26

Mattias - Vägen till ett hälsosammare liv

Mattias, 29, har deltagit i WINBALANCE och hittat balansen mellan kost och träning. -Alla mina kläder är för stora då jag gått ner så mycket i vikt och jag känner mig piggare både fysiskt och mentalt. Jag mådde bra innan men nu mår jag bättre, säger Mattias.

2016-10-03

Fokus på kropp och knopp

Balans är A och O för att uppnå en god hälsa. För att uppnå balans behöver vi tillgodose kroppens och knoppens behov av fysisk och mental aktivitet, näringsrik kost samt fysisk och mental återhämtning. Genom att lyssna på detta klipp ägnar du 6 minuter åt att rikta fokus på din kropp med dina sinnen och tankar.

Se fler nyheter