Hälsa
Bild saknas - Hälsa

Hälsa

Din hälsa är det viktigaste du har! Genom att göra enkla konditions- och styrketester får du en bra överblick över din fysiska status och vad just du behöver träna för att förbättra din fysiska kapacitet och förbättra din hälsa.

Tester för hälsa

Innan samtliga tester får du fylla i ett frågeformulär om din hälsa, kontroll av blodtryck, kroppsvikt och kroppslängd.

Bashälsa (Hälsokontroll och fystester)                                                                                                

Detta testpaket riktar sig till dig som vill bli mer fysiskt aktiv och/eller få en överblick av din fysiska status och hälsa. Bashälsa innehåller hälsoformulär, provtagning, kroppsmätningar, balans- konditions- och styrketester. För optimal prestation delas testerna upp på två tillfällen á 60 min.                                                                                          

Submaximalt test för beräkning av kondition                              

Ett konditionstest där du cyklar på en submaximal belastning. Efter testet får du ett beräknat värde på vilken kondition du har. Detta är ett test som de allra flesta kan göra, men det lämpar sig bäst för dig som är otränad eller måttligt tränad. Testet utförs ej på personer som äter betablockerare. Cykeltestet tar 5-10 min. Beräknad tid för test inklusive hälsoformulär, mätning av blodtryck, vikt och längd är 45 min.            

Arbetsprov på cykel med samtidig mätning av EKG

I detta test kontrolleras hjärtats aktivitet i vila och under fysisk belastning. Detta test passar för privatpersoner eller inom vissa yrkesgrupper; t.ex. höghöjdsarbete och brandmannayrket. Testet genomförs på cykel, med successivt ökad belastning. Mätning av ditt blodtryck görs kontinuerligt. Testet bedöms av en hjärtläkare. Beräknad tid för test inklusive hälsoformulär, mätning av blodtryck, vikt och längd är 60 min.                                                                                                                                  

Vilo-EKG

I detta test undersöks hjärtats aktivitet i vila. Riksidrottsförbundet rekommenderar detta test för elitidrottare från 16 års ålder. Testet bedöms av en hjärtläkare. Beräknad tid för test inklusive hälsoformulär, mätning av blodtryck, vikt och längd är 30 min.                                        

Mätning av fettprocent (Kaliper)                              

Fettprocent anger hur stor del av kroppsvikten som består av fett. Det är inte hälsosamt att ha en för låg eller hög fettprocent. Oavsett kön så inverkar en för låg fettprocent negativt på individens uthållighet och styrka, individen orkar inte arbeta under lika lång tid vid viktbärande aktivitet eller producera lika stor kraft. En för hög fettprocent ökar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ II samt en för tidig död. 

Mätning av kroppssammansättning - Inbody 770   

Vad din kropp består av har stor betydelse för din hälsa. Inbody 770 är marknadens mest exakta mulitfrekvensbioimpedansmätare. Mätningen utförs genom att du står på en plattform samtidigt som du håller i två handtag. Mätningen tar cirka 1 minut. I varje mätning ingår en kort analys där vi ger dig rekommendationer hur du kan dra mest nytta av dina testresultat.                   

Kostregistrering + Kostupplägg

Genom att göra en kostregistrering får du veta hur ditt näringsintag ser ut sett till fördelning av energigivare (fett, kolhydrater och protein). Du får veta om du ligger i riskzon för att få brist på vitaminer, mineraler och vätska. Kostregistreringen visar även hur din energibalans ser ut. Utifrån kostregistreringen får du ett kostupplägg anpassat efter dina förutsättningar och önskemål t.ex. viktnedgång, viktuppgång, minskad fettprocent, ökad muskelmassa, ökad prestation, ökad hälsa m.m.                        

Kostregistrering + Kroppsmätning + Kostupplägg

Genom att göra en kostregistrering får du veta hur ditt näringsintag ser ut sett till fördelning av energigivare (fett, kolhydrater och protein). Du får veta om du ligger i riskzon för att få brist på vitaminer, mineraler och vätska. Kostregistreringen visar även hur din energibalans ser ut. Utifrån kostregistreringen får du ett kostupplägg anpassat efter dina förutsättningar och önskemål t.ex. viktnedgång, viktuppgång, minskad fettprocent, ökad muskelmassa, ökad prestation, ökad hälsa m.m. Utöver kostregistreringen utför vi även kroppsmätningar som vikt, längd, BMI, midjemått, bukhöjd och kaliper.

 

För prisuppgifter, frågor och tidsbokning:

Bild saknas - Brygga.JPG

Winternet

Telefon:

0921-759 40

Kontakta Winternet

Nyheter

2021-05-21

Följ oss på Instagram!

Vill du veta mer om vad vi gör på Winternet? Följ vårat instagramkonto: winternet_2001.

2019-09-09

Bli en bättre löpare!

Gör en rörelseanalys för att bli en mer effektiv och snabbare löpare samt för att förebygga skador.

2019-06-27

Erbjudande!!!

Nu kan du boka tid hos Winternets sjukgymnast Camilla Fryksell. Camilla är ny medarbetare sedan 1a juni och hon är hjärtligt välkommen för både Winternets och Stepins kunder. Under sommaren har vi ett erbjudande om 395 kr/besök (ordinarie pris 450 kr). Erbjudandet gäller fram till 15e augusti. Välkommen med din bokning!

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

Se fler nyheter