Våra testlabb
Bild saknas - Våra testlabb

Våra testlabb

Winternet har sex fullt utrustade testlabb med högutbildad personal som även har mångårig erfarenhet av tester.

Arbetsfysiologilabbet

I vårt Arbetsfysiologilabb erbjuder vi tester på rullskidor, stavgång, inlines, löpning, rodd och cykel för mätning av bland annat maximalt syreupptag, laktattröskel och laktatproduktion. Labbet är utrustat med ett stort rullband för rullskidor och inlines samt ett mindre löpband för löpning. Vi har en Wingatecykel samt vanliga testcyklar. Här finns även roddmaskin och stakergometer. Vi har även bärbar syreupptagningsutrustning för mätning av syreförbrukning i fält t.ex. vid landsvägscykling, terränglöpning, på fotbollsplanen m.m.

Styrkelabbet

I vårt styrkelabb utför vi olika varianter av tester: med den egna kroppen som belastning samt med fria vikter. Vi kan även med hjälp av en isokinetisk apparatur mäta styrkeförhållanden mellan olika muskelgrupper och effektutveckling.

Balanslabbet

I vårt balanslabb har vi två olika balanssystem. Vi har en rund balansplatta som liknar de balansplattor som används vid balansträning i gym. Svårighetsgraden ökas genom att minska plattans stabilitet. Det andra systemet är en stabil kraftplatta som mäter hur mycket en individ svajar och förflyttar sin kroppsvikt vid olika former av tester.

Rörelseanalyslabbet

I vårt rörelseanalyslabb använder vi ett system med åtta höghastighetskameror för att kunna filma, mäta och analysera ditt rörelsemönster in i minsta detalj. Vi har även tre kraftplattor som används för mätning av bland annat tyngdfördelning och effektutveckling. T.ex. har vi utfört rörelseanalys i skadeförebyggande syfte på fotbollsspelare, bågskytte, golfsving och för att undersöka hur bröstkorgen rör sig vid olika andningsmönster.

Blodlabbet

I vårt blodlabb har vi utrustning för mätning av blodtryck, blodvärde, blodsocker och hematokritvärde. Vi utför även mätningar av kroppsvikt, kroppslängd, midjemått, bukhöjd och fettprocent. I detta labb finns även kapacitet att utföra andra provtagningar vid efterfrågan.

Mobila labbet

Vårt mobila labb erbjuder fystester ute på fältet, i idrottshallar, gym, på fotbollsplanen och hockeyrinken. Med hjälp av utrustning kan vi mäta spänst och explosivitet via hopp på en ljusmatta samt snabbhet och acceleration via en sprintutrustning. Andra tester som vi utför är Beeptest, Cooper samt enklare former av balans och styrketester.

 

Nyheter

2017-04-26

Mattias - Vägen till ett hälsosammare liv

Mattias, 29, har deltagit i WINBALANCE och hittat balansen mellan kost och träning. -Alla mina kläder är för stora då jag gått ner så mycket i vikt och jag känner mig piggare både fysiskt och mentalt. Jag mådde bra innan men nu mår jag bättre, säger Mattias.

2016-10-03

Fokus på kropp och knopp

Balans är A och O för att uppnå en god hälsa. För att uppnå balans behöver vi tillgodose kroppens och knoppens behov av fysisk och mental aktivitet, näringsrik kost samt fysisk och mental återhämtning. Genom att lyssna på detta klipp ägnar du 6 minuter åt att rikta fokus på din kropp med dina sinnen och tankar.

Se fler nyheter