Våra testlabb
Bild saknas - Våra testlabb

Våra testlabb

Winternet har sex fullt utrustade testlabb med högutbildad personal som även har mångårig erfarenhet av tester.

Arbetsfysiologilabbet

I vårt Arbetsfysiologilabb erbjuder vi tester på rullskidor, stavgång, inlines, löpning, rodd och cykel för mätning av bland annat maximalt syreupptag, laktattröskel och laktatproduktion. Labbet är utrustat med ett stort rullband för rullskidor och inlines samt ett mindre löpband för löpning. Vi har en Wingatecykel samt vanliga testcyklar. Här finns även roddmaskin och stakergometer. Vi har även bärbar syreupptagningsutrustning för mätning av syreförbrukning i fält t.ex. vid landsvägscykling, terränglöpning, på fotbollsplanen m.m.

Styrkelabbet

I vårt styrkelabb utför vi olika varianter av tester: med den egna kroppen som belastning samt med fria vikter. Vi kan även med hjälp av en isokinetisk apparatur mäta styrkeförhållanden mellan olika muskelgrupper och effektutveckling.

Balanslabbet

I vårt balanslabb har vi två olika balanssystem. Vi har en rund balansplatta som liknar de balansplattor som används vid balansträning i gym. Svårighetsgraden ökas genom att minska plattans stabilitet. Det andra systemet är en stabil kraftplatta som mäter hur mycket en individ svajar och förflyttar sin kroppsvikt vid olika former av tester.

Rörelseanalyslabbet

I vårt rörelseanalyslabb använder vi ett system med åtta höghastighetskameror för att kunna filma, mäta och analysera ditt rörelsemönster in i minsta detalj. Vi har även tre kraftplattor som används för mätning av bland annat tyngdfördelning och effektutveckling. T.ex. har vi utfört rörelseanalys i skadeförebyggande syfte på fotbollsspelare, bågskytte, golfsving och för att undersöka hur bröstkorgen rör sig vid olika andningsmönster.

Blodlabbet

I vårt blodlabb har vi utrustning för mätning av blodtryck, blodvärde, blodsocker och hematokritvärde. Vi utför även mätningar av kroppsvikt, kroppslängd, midjemått, bukhöjd och fettprocent. I detta labb finns även kapacitet att utföra andra provtagningar vid efterfrågan.

Mobila labbet

Vårt mobila labb erbjuder fystester ute på fältet, i idrottshallar, gym, på fotbollsplanen och hockeyrinken. Med hjälp av utrustning kan vi mäta spänst och explosivitet via hopp på en ljusmatta samt snabbhet och acceleration via en sprintutrustning. Andra tester som vi utför är Beeptest, Cooper samt enklare former av balans och styrketester.

 

Nyheter

2021-05-21

Följ oss på Instagram!

Vill du veta mer om vad vi gör på Winternet? Följ vårat instagramkonto: winternet_2001.

2019-09-09

Bli en bättre löpare!

Gör en rörelseanalys för att bli en mer effektiv och snabbare löpare samt för att förebygga skador.

2019-06-27

Erbjudande!!!

Nu kan du boka tid hos Winternets sjukgymnast Camilla Fryksell. Camilla är ny medarbetare sedan 1a juni och hon är hjärtligt välkommen för både Winternets och Stepins kunder. Under sommaren har vi ett erbjudande om 395 kr/besök (ordinarie pris 450 kr). Erbjudandet gäller fram till 15e augusti. Välkommen med din bokning!

2017-09-13

Från soffpotatis till skidåkare

Det plingar på entrédörren till Winternet, utanför står Kari Palo-Oja, en 55-årig man som utstrålar energi. Kari besöker Winternet för att göra ett tröskel- och maximalt syreupptagningstest på rullskidor. För första gången ska Winternet få äran att testa en sitski-åkare. En sitski är en sits som är monterad på ett par rullskidor på sommaren och på ett par längdskidor på vintern. Åkaren sitter ned och stakar sig fram med stavar. Kari är nervös och laddad inför sitt test, hans tränare Johan Ahlström kommer snart för att filma och coacha under testet. Testerna utförs med gott resultat och efter lite andhämtning slår vi oss ned en stund för att höra Karis historia om hur han gick från att vara en soffpotatis till att bli en seriös skidåkare.

Se fler nyheter